Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2018

За позовом прокурора визнано незаконним рішення сесії ради про надання дозволу на виготовлення близькій особі депутата проекту землеустрою

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді та керуючись вимогами ст. 67 Закону України «Про запобігання корупції», прокуратурою в судовому порядку оскаржено рішення сесії Лосинівської сільської ради про надання дозволу на виготовлення близькій особі депутата цієї ж ради проекту землеустрою із встановлення меж ділянки орієнтовною площею 0,4 га для ведення особистого селянського господарства, будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.
Зверненню прокурора з позовом до суду передувало ухвалення Ніжинським міськрайонним судом постанови, яка набрала законної сили, про визнання депутата  винним  у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП.
Доведено, що депутат, як суб’єкт відповідальності за корупційні правопорушення, не виконав покладені на нього обов’язки щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, оскільки був присутній на засіданні сесії сільської ради та спільно з іншими депутатами голосував за прийняття оскаржуваного рішення.
 Рішенням суду від 21.02.2018 розпорядчий документ, прийнятий з порушенням вимог Закону України «Про запобігання корупції», визнано незаконним.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1584