Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2016

За принципової позиції прокуратури Чернігівської області призначено суворіше покарання за вбивство на замовлення

Колегією суддів апеляційного суду області скасовано вирок  Новозаводського районного суду м. Чернігова, яким у лютому поточного року місцевого жителя засуджено до 8 років позбавлення волі за організацію готування умисного вбивства колишньої дружини на замовлення (ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 14, п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України).
 
Як встановлено, обвинувачений через неприязні стосунки до жінки внаслідок розподілу спільного майна звернувся до знайомого з пропозицією за 25 тис доларів США вчинити її вбивство.
 
Ураховуючи наявність достатніх підстав вважати, що готується скоєння особливо тяжкого злочину, проведено контроль за його вчиненням у формі імітування обстановки, а саме, вбивства жінки обвинуваченого.
 
Завдяки вказаним спільним діям прокуратури та УСБУ в області злочин попереджено, а особу, яка його організувала, викрито. 
 
З метою забезпечення кримінальної відповідальності обвинуваченого із врахуванням ступеня тяжкості та суспільної небезпеки вчиненого злочину прокуратурою області вирок оскаржено у зв’язку із м’якістю призначеного покарання.
 
Сукупністю зібраних доказів прокурор довів та апеляційний суд 28.09.2016  підтримав необхідність призначення більш суворої міри покарання, ухваливши новий вирок з призначенням покарання у виді 10 років позбавлення волі.
 
Рішення суду набрало законної сили з моменту його проголошення.
 
Прес-служба прокуратури Чернігівської області
 
Джерело:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 1807