Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2018

Прокуратурою області викрито групу осіб, які протиправно заволоділи майном ДП НАК «Надра України» вартістю понад 2 млн. грн.

Прокуратурою області спільно з співробітниками інших правоохоронних органів області викрито працівників Дочірнього підприємства Національної Акціонерної Компанії «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія», Прилуцької нафтогазорозвідувальної експедиції цього підприємства та господарюючого суб»єкта приватної форми власності, які шляхом підробки офіційних документів протиправно заволоділи майном вартістю понад 2 млн.грн.
Досудовим розслідуванням, яке здійснюється під процесуальним керівництвом прокуратури області, установлено, що з метою заволодіння 248  бурильними трубами загальною довжиною 2361,5 метрів, що належать ДП НАК «Надра України «Чернігівнафтогазгеологія» та передано в оренду приватному товариству, зареєстрованому у м. Полтава, було складено завідомо неправдиві документи про повернення, відбракування і списання бурильного обладнання.
Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області девятьом виконавцям та посібникам повідомлено про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 КК України (видача службовою особою завідомо неправдивого офіційного документу) та ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб).
На даний час слідство триває, вживаються заходи з метою встановлення всіх обставин кримінальних правопорушень.
Довідково: санкція ч. 5 ст. 191 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1692