Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2015

Майора міліції, який п’яним сів за руль і спричинив загибель трьох людей, засуджено до 10 років позбавлення волі

     

У понеділок, 9 лютого, Чернігівським районним судом винесено вирок водієві, який 14 вересня минулого року о пів на десяту вечора, керуючи автомобілем «OPEL VIVARO ПГА6» у стані алкогольного сп’яніння, на автодорозі Чернігів-Пакуль-КПП Славутич неподалік смт Михайло-Коцюбинське Чернігівського району вчинив зіткнення з причепом легкового автомобіля, що стояв на узбіччі.
 
У цей час водій і троє пасажирів цього автомобіля обступили свою машину і оглядали її.  Зіткнення призвело до того, що їх причеп, на якому був закріплений човен, буквально розчавив трьох із них. Один з потерпілих помер на місці ДТП, ще двоє померли в лікарні, не приходячи до свідомості. 
 
Водій автомобіля, який врізався в причеп, після аварії намагався втекти з місця події, його затримували місцеві жителі.
 
За показами свідків і висновками експертиз, техніка була справною, дорожнє покриття сухим, габаритні вогні – ввімкненими.
 
Нетверезий водій, який спричинив ДТП, був працівником міліції (заступником командира взводу патрульної служби зони ЧАЕС) у відпустці. Згідно вимог законодавства, досудове розслідування щодо працівника правоохоронного органу проводилося слідчим відділом прокуратури області.

Вину підсудного державним обвинуваченням у суді доведено в повному обсязі.
 
За скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, яке спричинило загибель кількох осіб) обвинуваченого засуджено до десяти років позбавлення волі з позбавленням права керування усіма видами транспортних засобів строком на три роки.
 
Також за вироком суду його на підставі ст. 54 Кримінального кодексу України позбавлено спеціального звання -- майор міліції.
 

 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 2493