Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2016

До 5 років позбавлення волі засуджено жителя Чернігова за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України

  

Вироком Деснянського районного суду м. Чернігова місцевого жителя засуджено до 5 років позбавлення волі за розповсюдження матеріалів із закликами на зміну меж території або державного кордону України, вчинених повторно (ч. ч. 1, 2 ст. 110 КК України).
Установлено, що в червні 2015 року зловмисник за місцем проживання неодноразово в загальнодоступній та соціально-орієнтованій Інтернет-мережі «ВКонтакте» умисно, за винагороду, розповсюджував матеріали із закликами до вчинення дій з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Згідно з висновком експерта розповсюджена інформація містить публічні заклики, зміст яких полягає у спрямуванні на ведення військових дій, з метою  подальшого розширення кордонів незаконного державного утворення, що сприятиме порушенню державного устрою і конституційного ладу в Україні.

Зловмисник свою провину у вчиненні йому інкримінованого злочину не визнав.

Суд, погодившись із принциповою  позицією державного обвинувачення, призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Відділ організації прийому громадян,
розгляду звернень, запитів, зв’язків
з громадськістю та засобами масової інформації
прокуратури області

кількість переглядів: 2390