Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2016

Прокуратура наполягає на передачі готелю «Брянськ» в державну власність

  

     Нагадаємо, що за позовом прокуратури області судом ухвалено рішення  про передачу в державну власність комплексу будівель турготелю «Брянськ», яке підтверджено вищестоящими судовими інстанціями, набрало законної сили та перебуває на виконанні.

     Прокуратурою доведено, що вказане нерухоме майно ще у 1994 році незаконно вибуло з володіння держави та вжито вичерпних заходів  представницького характеру щодо поновлення порушених інтересів.

    У подальшому Кабінетом Міністрів України 24.06.2016 прийнято розпорядження про передачу нерухомого майна  – комплексу будівель турготелю «Брянськ» у місті Чернігові до сфери управління Міністерства юстиції. У подальшому вказані приміщення планується передати для зміцнення матеріально-технічної бази Академії Державної пенітенціарної служби.

     Разом з цим, користувачі нерухомості, намагаючись відтермінувати виконання судового рішення неодноразово зверталися до суду із заявами про відстрочення вчинення виконавчих дій, обґрунтовуючи їх надуманими обставинами: відсутністю у держави реальної можливості захистити майно від руйнації та ефективно використовувати його; доцільністю збереження майна виключно нинішнім користувачем та інші.

    За активної позиції прокуратури області вказані заяви про відстрочення виконання судового рішення судом відхилено (останнього разу - 21.07.2016). Прийняття нерухомого майна вартістю 1,6 млн грн у державну власність призначено на 26 липня 2016 року.


Прес-служба прокуратури
Чернігівської області

кількість переглядів: 1701