Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2016

Прокуратурою області контролюється хід розслідування кримінального провадження за фактом забруднення річки Остер

  

    В мережі Інтернет поширено інформацію про забруднення річки Остер невідомими речовинами, що викликало масову загибель риби.  За вказаним фактом Ніжинською місцевою прокуратурою невідкладно розпочато кримінальне провадження за ст. 242 ч.2 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони вод), розслідування доручено Козелецькому відділенню поліції Ніжинського ВП Головного управління національної поліції в Чернігівській області.

   За процесуального керівництва прокуратури невідкладно проведено ряд першочергових слідчих дій, ініційовано відібрання уповноваженими органами державного контролю проб води для проведення мікробіологічних, санітарно-гігієнічних та гідрохімічних досліджень.

    Також, як повідомлено в засобах масової інформації, Міністерством екології та природних ресурсів України утворено міжвідомчу робочу групу з питань забруднення річки Остер.

     Враховуючи наведене, з метою забезпечення повного та неупередженого розслідування злочину, скеровано відповідний запит на адресу Міністра екології та природних ресурсів України О. Семерака щодо отримання відповідних висновків вказаної групи для їх долучення до матеріалів кримінального провадження.

     Враховуючи суспільну значимість, хід розслідування перебуватиме на постійному  контролі керівництва прокуратури області.


Прес-служба прокуратури
Чернігівської області

кількість переглядів: 2097