Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2016

За незаконну порубку та розтрату лісу – кримінальна відповідальність

  

Прокуратура області постійно контролює питання ефективності та результативності вжитих заходів з метою викриття, документування та притягнення до відповідальності посадових осіб, як державних органів, так і приватних структур, причетних до налагодження схем незаконного винищення та розтрати лісопродукції регіону.

Наразі Менською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами незаконної порубки та розтрати лісу, вчиненого у великих розмірах (ст. 246, ч. 4 ст. 191 КК України).

Як встановлено, працівник лісогосподарського підприємства з вересня по грудень 2015 року організував на ввіреній йому території у Менському районі незаконну вирубку понад 70 дерев породи дуб та 300 – породи ясен, що завдало істотну шкоду навколишньому природному середовищу.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснює Менський відділ поліції ГУНП в області.

Стан досудового розслідування у кримінальному провадженні заслухано при прокуророві області.

З метою повного й неупередженого досудового розслідування, прийняття законного та обґрунтованого рішення у провадженні прокуратурою області слідство у ньому активізовано та організовано невідкладне виконання додаткових слідчих та інших процесуальних дій, спрямованих на розкриття злочину і притягнення винуватих у його вчиненні  осіб до кримінальної відповідальності.

Хід розслідування контролюється прокуратурою області.

 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1585