Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2016

Законність закупівлі твердого палива для закладів освіти Чернігівщини – на контролі органів прокуратури

  

Інтернет-виданнями неодноразово поширено інформацію про порушення при закупівлі твердого палива для закладів освіти Чернігівщини.

Органами прокуратури області постійно вивчається законність дотримання вимог закону в цій сфері.

Так, принципово реагуючи на незаконне заволодіння бюджетними коштами, на початку серпня поточного року прокуратурою виявлено факти надання службовими особами переможця торгів фіктивних документів про наявність обладнання та матеріально-технічної бази для постачання вугілля навчальним закладам Менського та Прилуцького районів.

Місцевими прокуратурами до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальні правопорушення за ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення). Слідство триває.

Разом з тим, Бахмацькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом службового підроблення документів одним з товариств області, наданих для участі в торгах до відділу освіти Талалаївської райдержадміністрації (ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудове розслідування триває.   

У зв’язку із постачанням навчальним закладам Талалаївського району вугілля, якість якого не відповідає вимогам тендерної документації та з метою захисту інтересів держави в суді, місцевою прокуратурою підготовлено позов про визнання торгів недійсними.

Робота на вказаному напрямі триває.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1607