Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2016

У прокуратурі Чернігівської області відбулися науково-практичні семінари

  

Сьогодні, 23 вересня, у прокуратурі області за участю представників Генеральної прокуратури України та Національної академії прокуратури України відбувся семінар на тему: «Особливості діяльності прокурора в судовому провадженні».
Відкриваючи захід прокурор області Володимир Комашко наголосив, що забезпечення прав і законних інтересів осіб, якісне та ефективне виконання завдань кримінального судочинства має бути обов’язковою складовою у роботі кожного прокурора – процесуального керівника у кримінальному провадженні.

                    

Під час зустрічі начальник управління підтримання державного обвинувачення в суді Генеральної прокуратури України Курапов М.В., прокурор відділу державного обвинувачення у вищих судах ГПУ Басюк С.В. та начальник відділу підготовки прокурорів з підтримання державного обвинувачення  в суді Національної академії прокуратури України  Петровська Л.О. розповіли працівникам прокуратури про особливості і методики  підтримання державного обвинувачення.

Особливу увагу зосередили на практичних аспектах участі прокурора  у суді, зокрема щодо уміння формулювати і ставити запитання учасникам судового процесу.

Удосконалювали майстерність та навики поводження прокурора у судовому засіданні в умовах процесуальної протидії з боку іншої сторони судового провадження, використання зібраної на досудовому розслідуванні доказової бази тощо.

Семінар відбувся у формі діалогу, на якому учасники обмінювалися  думками  та проблемними питаннями, що виникають у практичній діяльності,  способами і шляхами їх вирішення.                                                                                                                     

Цього ж дня за участю керівників місцевих прокуратур та структурних підрозділів прокуратури області відбувся інший семінар на тему: «Шляхи удосконалення профілактично-виховної роботи у підпорядкованих колективах».

Висвітлені питання щодо основних організаційно-правових засад профілактично-виховної роботи в органах прокуратури, дотримання вимог Кодексу професійної етики та поведінки працівників прокуратури, попередження порушень правил зберігання та застосування зброї, дорожньо-транспортних пригод, порушень вимог інформаційної безпеки.

                                 

Окрему увагу акцентовано на особливостях електронного декларування майна, доходів, видатків та фінансових зобов’язань.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1535