Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2016

Прокуратурою області вживаються заходи щодо дотримання прав людини в місцях несвободи

  

Прокуратурою Чернігівської області на виконання ст. 121 Конституції України, ст. 26 Закону України «Про прокуратуру», ст. 22 Закону «Про попереднє ув’язнення» у поточному році вживались заходи щодо забезпечення стану законності під час тримання ув’язнених в установах виконання покарань, зокрема дотримання конституційних прав осіб на належні умови тримання, медико-санітарне та матеріально-побутове забезпечення.

Проведеною прокуратурою області в серпні поточного року перевіркою в установах пенітенціарної системи виявлено порушення вимог Законів України «Про попереднє ув’язнення», «Про основи законодавства України про охорону здоров’я», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та інших нормативних актів. На їх усунення вжито заходів прокурорського реагування.

З метою безумовного дотримання прав людини в місцях несвободи 23 вересня поточного року прокуратурою області спільно з представниками Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини повторно в порядку контролю у Чернігівському слідчому ізоляторі вивчено та перевірено умови утримання ув’язнених, а також надання медичної допомоги.

Встановлено порушення при організації первинного медичного огляду,  доступності медичної допомоги, права вільного вибору лікаря та медичного закладу для додаткового лікування тощо.

На усунення порушень та з метою приведення умов тримання ув’язнених до вимог національного та міжнародного законодавства прокуратурою області  безпосередньо керівнику установи внесено вказівку.

Робота на вказаному напрямі триває.

 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1575