Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2016

Прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про зловживання службовим становищем працівниками Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області

  

Прокуратурою області зареєстровано кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем працівниками Головного  територіального управління юстиції в області, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави (ч. 2 ст. 364 КК України).

Як встановлено, співробітники управління, зловживаючи службовим становищем, усупереч вимогам Закону України «Про здійснення державних закупівель» уклали у 2014 році з підприємцем низку однотипних договорів зберігання майна, на яке звернуто стягнення.

На виконання умов правочинів на користь фізичної особи з державного бюджету сплачено майже 158 тис грн заборгованості, у тому числі за період, неохоплений угодами.

З метою стягнення коштів на підставі цих же угод за новий період підприємець звернувся до суду. Водночас у задоволенні позову судом відмовлено, а вказані договори відповідального зберігання майна визнано недійсними з причин порушень вимог бюджетного законодавства при їх укладенні.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУ НП в Чернігівській області під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Встановлюються обставини вчиненого злочину.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1800