Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2016

Прокуратурою забезпечено комплексне реагування на порушення при використанні та відчуженні захисних споруд цивільного захисту населення

  

Органами прокуратури області вивчається питання дотримання вимог законодавства у сфері схоронності споруд цивільного захисту населення на території області.

Аналізом можливих порушень виявлено, що на балансі однієї із сільських рад Варвинського району знаходиться протирадіаційне укриття, яке згідно з висновками спеціалістів не в повній мірі є готовим для прийняття осіб у разі застосування засобів ураження. На вимогу представників Держаної служби з надзвичайних ситуацій органом місцевого самоврядування відповідних заходів не вжито.

Зважаючи, що встановлене порушення завдає шкоди обороноздатності держави та ставить під загрозу захист цивільного населення, Прилуцька місцева прокуратура звернулася до суду з вимогою зобов’язати орган місцевого самоврядування привести протирадіаційне укриття у придатний для використання за цільовим призначенням стан.

З огляду на актуальність вказаного питання прокуратурою області у поточному році за результатами виявлених порушень у цій сфері розпочато 3 кримінальні провадження, заявлено 12 позовів до суду про приведення споруд цивільного захисту у придатний для використання стан.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1413