Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2016

Прокуратурою зареєстровано кримінальні провадження за фактами порушення правил безпеки під час експлуатації автомобільних газозаправних пунктів

  

Прилуцькою місцевою прокуратурою за результатами вивчення законності використання земель транспорту та транспортної інфраструктури спільно з  працівниками територіально підрозділу УСБУ виявлено незаконне функціонування автомобільних газозаправних станцій на території м. Прилуки, Ічнянського та Варвинського районів.

За вказаними фактами прокуратурою зареєстровано 3 кримінальні провадження щодо порушень правил безпеки під час експлуатації об’єктів підвищеної небезпеки, що створює загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків (ч. 1 ст. 272 КК України).

Підставою внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань стали виявлені порушення діяльності без дозвільних документів автомобільних газозаправних пунктів та незважаючи, що такі пункти є небезпечним об’єктом систем постачання скрапленого газу, їх розташування в небезпечній близькості до житлових будинків, що створює потенційну загрозу для людей, виникненню надзвичайних ситуацій чи  настання інших наслідків.

Також зареєстровано кримінальне  провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 197-1 КК України за фактом самовільного зайняття земельної ділянки для будівництва без дозвільних документів газозаправної станції на території Ічнянського району.

Наразі слідство у провадженнях триває, процесуальне керівництво у яких забезпечено Прилуцькою місцевою прокуратурою.

Встановлюються обставини вчинення кримінальних правопорушень.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1578