Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2016

За активної участі прокуратури області до державної власності повернуто 9 га землі водного фонду

  

Реалізуючи конституційну функцію представництва держави в суді та займаючи принципову позицію, прокуратура області продовжує роботу щодо реального виконання рішень судів, ухвалених за позовами прокурора.

Як встановлено, в 2008 році суб’єкту господарювання надано в оренду 2 земельні ділянки водного фонду загальною площею понад 9 га з розташованими на них водоймами (7,7 га), прибережною захисною смугою та гідротехнічними спорудами для рибогосподарських потреб, які знаходяться в басейні річки загальнодержавного значення на території Іваницької сільської ради Ічнянського району.

Водночас договір оренди земельних ділянок між райдержадміністрацією та орендарем укладено без проведення їх нормативної грошової оцінки, що призвело до неправильного визначення розміру щорічної орендної плати, і як наслідок, завдавало шкоду фінансовим інтересам держави у вигляді ненадходжень коштів до бюджету через неправильний розрахунок.

Зважаючи на виявлені порушення, прокурор звернувся до суду з вимогою про визнання недійсними договорів та повернення земельних ділянок в державну власність.

Господарським судом області позов задоволено у повному обсязі.

Наразі, завдяки реагуванню прокуратури, 9 га землі водного фонду вартістю 138 тис грн повернуто у державну власність.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1939