Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2017

За клопотанням прокурора правоохоронця, підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди, відсторонено від посади

  

Прокуратурою в Ніжинському міськрайонному суді забезпечується підтримання державного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом отримання правоохоронцем неправомірної вигоди, поєднаної з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

Як раніше повідомлялося за посиланням http://chrg.gp.gov.ua/ua/news обвинувачений систематично вимагав від свого підлеглого кошти за неперешкоджання проходженню ним служби у підпорядкованому йому підрозділі поліції. Під час отримання чергової суми неправомірної вигоди посадовця було викрито.

Ухвалою суду правоохоронця було відсторонено від займаної посади.

Однак під час судового розгляду кримінального провадження обвинувачений після успішного проходження атестації працевлаштований на  посаді інспектора сектору реагування патрульної поліції.

З метою недопущення незаконного впливу на недопитаних у суді свідків, схиляння їх до дачі неправдивих показань та запобігання його подальшій злочинній діяльності, прокурором в судовому засіданні заявлено клопотання про відсторонення обвинуваченого від новопризначеної посади.

Ухвалою суду від 08.02.2017 клопотання задоволено та відсторонено обвинуваченого від посади інспектора сектору реагування патрульної поліції.

Судове слідство триває.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1848