Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.03.2017

Апеляційний суд підтвердив правомірність позиції прокуратури про відшкодування шкоди, завданої знищенням лісових ресурсів

  

Органами прокуратури області постійно вивчаються питання дотримання законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, зокрема щодо відшкодування збитків, завданих знищенням та пошкодженням лісових ресурсів.

Так, Ніжинською місцевою прокуратурою за результатами розгляду матеріалів Державної екологічної інспекції встановлено факт неналежного виконання посадовими особами одного з лісогосподарських підприємств своїх обов’язків по забезпеченню охорони та захисту лісів від незаконних рубок.  Внаслідок таких дій навколишньому природному середовищу спричинено збитків на суму понад 85 тис грн.

На усунення виявлених порушень прокурор звернувся до господарського суду з позовом, який задоволено. Правову позицію прокуратури щодо відшкодування шкоди також підтверджено 08.02.2017 й судом апеляційної інстанції.

Робота з протидії незаконній вирубці лісових насаджень триває.

Нагадуємо, що громадяни та інші зацікавлені особи мають можливість подати до прокуратури області усні звернення про факти незаконної порубки лісу за допомогою телефону «гарячої лінії» (0462) 67-40-86 та надіслати звернення на адресу електронної пошти [email protected].

Приймання таких звернень в прокуратурі області здійснюється цілодобово.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1682