Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2017

Задоволено позов прокурора про повернення у власність держави понад 2 тис га землі, серед яких 500 га лісового та 850 га водного фонду

  

Рішенням господарського суду Чернігівської області від 03.04.3017 задоволено позов  прокурора про визнання договору оренди понад 2 тис землі  недійсним та повернення угідь у розпорядження держави.

Вказаний позов це чергове реагування прокуратури на порушення закону при розпорядженні та використанні земель державної власності.

Так, прокуратурою в ході вивчення стану використання земель сільськогосподарського призначення встановлено, що у 2001 році однією із сільських рад на території Борзнянського району передано суб’єкту господарювання в оренду на 25 років понад 2 тис га земель, серед яких майже 500 га лісового, 850 га водного фонду та 800 га сільськогосподарських угідь для створення та ведення мисливського господарства.

Згідно угоди розмір плати за використання землі установлено лише 3 тис грн на рік.

У суді прокурором доведено, що прийняте рішення про передачу особливо цінних земель суперечить вимогам Лісового кодексу України, оскільки  належать до повноважень органу місцевого самоврядування.

Відтак за обґрунтованим позовом прокурора договір оренди визнано недійсним, інтереси держави у сфері земельних відносин поновлено.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1775