Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2017

Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури та засудив обвинуваченого до 5 років позбавлення волі за вчинення злочину проти статевої свободи та недоторканості

  

Колегією суддів апеляційного суду Чернігівської області задоволено  скаргу обвинувача та скасовано вирок суду першої інстанції, яким у лютому 2017 року жителя Чернігівського району визнано винуватим у розбещенні малолітнього (ч. 2 ст. 156 КК України).

У судовому засіданні прокурором доведено, що у жовтні минулого року обвинувачений перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння за місцем проживання  потерпілого вчинив розпусні дії щодо малолітнього.

За такі дії вироком районного суду зловмиснику призначено більш м’яке покарання, ніж передбачено санкцією інкримінованої статті Кримінального кодексу України – 3 роки позбавлення волі.

Не погоджуючись із ухваленим  вироком, прокурор оскаржив його до суду апеляційної інстанції у зв’язку з невідповідністю призначеного покарання  тяжкості кримінального правопорушення, особі обвинуваченого, а також неправильним застосуванням закону про кримінальну відповідальність.

Крім того, зважаючи на підвищену ступінь суспільної небезпеки вчиненого злочину, зокрема його вплив на психічний розвиток потерпілого, обвинувач у суді зайняв принципову позицію щодо справедливості призначеного покарання.

Апеляційний суд погодився із доводами прокурора та засудив обвинуваченого до 5 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1761