Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2017

Виший господарський суд України підтвердив правильність позиції прокурора щодо повернення у державну власність цілісного майнового комплексу вартістю 10 млн грн

  

З метою повернення цілісного майнового комплексу хлібоприймального підприємства у державну власність прокуратурою області в інтересах Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України у вересні 2016 року заявлено позов про визнання недійсним і скасування рішення виконавчого комітету Бобровицької міської ради 2011 року, свідоцтва про право власності на об’єкти нерухомого майна, виданого приватній структурі.

Прокурор звернувся до суду, оскільки внаслідок порушення вимог закону посадові особи міської ради за відсутності згоди Кабінету Міністрів України, а також заборони на приватизацію майна хлібоприймальних підприємств, передали цілісний майновий комплекс площею 30 тис м2 вартістю 10 млн грн у власність приватному товариству.

Господарським судом області в грудні минулого року позов прокурора задоволено у повному обсязі. Вказане рішення залишено без змін і судом апеляційної інстанції.

Водночас непогоджуючись із ухваленим рішенням відповідач оскаржив його до суду касаційної інстанції.

Наразі 19.06.2017 Вищий господарський суд України врахував обґрунтовані доводи прокурора та залишив рішення судів першої та апеляційної інстанції без змін.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1801