Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2017

Завдяки вжитим прокуратурою області заходам до бюджету міста Мена надійшли кошти пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту

   

Реалізовуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, прокуратурою області установлено факт несплати одним із забудовників м. Мена коштів пайової участі у створенні соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста.

Як з’ясовано, у 2016 році між Менською міською радою та приватною структурою укладено договір про пайову участь, згідно із яким підприємство зобов`язувалось взяти участь у розвитку інфраструктури населеного пункту шляхом перерахування 50 тис грн на рахунок цільового фонду міськради. Проте, визначені угодою зобов’язання товариство не виконало.     

Зважаючи на виявлені порушення законодавства та захищаючи інтереси держави, прокуратурою області ініційовано стягнення зазначених коштів в судовому порядку. Водночас  намагаючись уникнути  виконання вимог закону  під час розгляду справи у суді відповідач вимагав визнати укладений договір недійсним.

Однак, завдяки послідовній позиції прокуратури судами першої та апеляційної інстанцій позовні вимоги прокурора задоволено в повному обсязі.

Наразі за реально виконаним судовим рішенням до місцевого бюджету надійли кошти пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1610