Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2017

За скаргою прокурора апеляційним судом змінено вирок – замість арешту за злочин проти власності особу засуджено до 4 років позбавлення волі

   

Вироком Сосницького районного суду Чернігівської області у травні поточного року жителя м. Мена визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України (крадіжка) та призначено покарання у виді 3 місяців арешту.

У судовому засіданні встановлено, що обвинувачений у липні  2017 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та знаходячись в будинку потерпілого, вчинив крадіжку його майна.

Не погоджуючись із ухваленим вироком, прокурором подано апеляційну скаргу про його скасування через невідповідність призначеного покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого, внаслідок м’якості.

Під час апеляційного розгляду прокурор довів, що призначене покарання  не відповідає тяжкості злочину, обставинам його вчинення та особі обвинуваченого, який раніше 7 разів притягувався до кримінальної відповідальності із призначенням реальної міри покарання, маючи не зняті і не погашені судимості, знову вчинив злочин проти власності.

Апеляційний суд погодився з доводами прокурора та засудив зловмисника до 4 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Чернігіввської області

кількість переглядів: 1678