Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2017

На Чернігівщині затримано посадову особу органу місцевого самоврядування за вимагання та одержання 68 000 грн неправомірної вигоди

    

У вівторок, 24 жовтня 2017 року, в рамках кримінального провадження зареєстрованого за фактом вимагання неправомірної вигоди службовою особою  (ч. 3 ст. 368 КК України) під процесуальним керівництвом прокуратури області слідчими Головного управління Національної поліції в області спільно з працівниками Управління захисту економіки в області викрито одного із сільських голів Чернігівщини під час одержання 68 тис грн неправомірної вигоди від керівника сільгосппідприємства за сприяння у прийнятті рішення про продаж приміщення та виділення землі для здійснення підприємницької діяльності.

Безпосередньо під час одержання обумовленої суми коштів посадовця  затримано правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України. 

Наразі триває обшук за місцем роботи підозрюваної особи, а також   проводяться інші необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин події, повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.


                                          

         

                                                         

Прес-служба  прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 2642