Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2018

Вдруге у поточному році правоохоронцями викрито незаконну діяльність підпільного цеху з виробництва фальсифікованої алкогольної продукції відомих торгових марок

   

За процесуального керівництва прокуратури Чернігівської області у ході розслідування кримінального провадження за фактом незаконного виготовлення, зберігання, транспортування та збуту алкогольної продукції з недоброякісної сировини (ч. 3 ст. 204 КК України) викрито діяльність підпільного цеху з виготовлення алкогольних напоїв з використанням брендів відомих торгових марок.

Завдяки скоординованим процесуальним керівником заходам співробітниками органів фіскальної служби встановлено, що на території м. Прилук в приватному будинку організовано виробництво алкоголю шляхом змішування спирту невідомого походження з водою та іншими харчовими домішками з використанням обладнання.

Реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв здійснювалась в пластикових пакетах «bag-in-box, а також пластикових пляшках різного об’єму.

На підставі ухвал суду прокурорами та слідчими за участі працівників оперативного управління ГУ ДФС у Чернігівській області проведено 9 обшуків на території міст Прилуки та Ічня, за результатами яких виявлено та вилучено із незаконного обігу майже 6 тон спирту, 1,5 тон фальсифікованих елітних алкогольних напоїв («Finlandia», «Jack Daniel’s», «Beluga», інші).

Всього вилучено майна на суму понад 2 млн грн, в тому числі підакцизних товарів на суму 1,8 млн грн.

Уcтановлено, що виготовлена з порушенням встановлених технологічних норм продукція реалізовувалася на території області в роздріб та оптом через мережу Інтернет, а також відкриту сторінку в російській соціальній мережі «ВКонтакте» та з використанням мобільного додатку «Viber».

На даний час досудове розслідування триває, встановлюються всі обставини вчиненого кримінального правопорушення.

                                               

                                                                    



Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 2625