Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2019

Засуджений до 5 років позбавлення волі за вчинення 14 епізодів крадіжок

  

Колегія суддів Чернігівського апеляційного суду цього року за скаргою прокурора скасувала у зв’язку з м’якістю призначеного покарання вирок Новозаводського районного суду м. Чернігова, яким засудженожителя міста Чернігова за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно, з проникненням до сховища), ч. 2 ст. 190 КК України (заволодіння майном потерпілих шляхом обману).

Судом було встановлено, що обвинувачений вчинив 14 епізодів крадіжок майна потерпілих, у тому числі дитячого візка та велосипедів, а також двічі заволодів майном потерпілих шляхом обману.

За принципової позиції прокурора рішення апеляційного суду вже скасовувалося судом касаційної інстанції у зв’язку з м’якістю призначеного покарання.

Під час нового апеляційного розгляду скарга прокурора задоволена.

Прокурором доведено, що суд першої інстанції при ухваленні вироку не врахував кількість, характер і ступінь тяжкості скоєних злочинів, а також наслідки, що настали для потерпілих. Обвинувачений раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення, у тому числі, й тяжких корисливих злочинів, відбував покарання в місцях позбавлення волі, однак на шлях виправлення не став та знову вчинив нові умисні злочини.

Вказані обставини не давали підстав суду призначати покарання, наближене до мінімального за санкцією ч. 3 ст. 185 КК України.

         Відтак, апеляційний суд підтвердив обґрунтованість правової позиції    прокурора та засудив обвинуваченого до позбавлення волі на 5 років.

         Вирок набрав законної сили.

 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

кількість переглядів: 1398