Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2024

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення

  

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що державна реєстраторка, діючи у змові з іншими особами, використовуючи право громадян на безоплатну приватизацію земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, здійснила незаконну державну реєстрацію права приватної власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення Прилуцького району, на підставних осіб, використовуючи підроблені накази Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області.

Внаслідок протиправних дій підозрюваної державі завдано збитків на суму близько 300 тис. грн.

З метою встановлення всіх учасників злочинної схеми, причетних до заволодіння земель  району, проводяться слідчі дії.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Прилуцького РВП ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу Прилуцького РВ УСБУ  в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Прилуцької окружної прокуратури

кількість переглядів: 125