Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2014

Долю 40 мільйонів гривень державного кредиту, виділеного банку "Демарк", з’ясовує прокуратура

   

Прокуратурою м. Чернігова розпочато кримінальне провадження за фактом  заволодіння або розтрати службовими особами ПАТ «Банк «Демарк» понад 40 мільйонів гривень коштів державного кредиту.

 Інформацію про  виявлення кримінального правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правовою кваліфікацією, передбаченою ч. 5 ст. 191 КК України.

Прокурорською перевіркою встановлено, що у лютому 2014 року між ПАТ «Банк «Демарк» та Національним банком України укладено кредитний договір, за яким «Демарк» отримав  від НБУ понад 40 мільйонів гривень.

Однак вже у серпні  поточного року комерційний банк не зміг виконувати зобов’язання перед клієнтами через недостатність коштів на кореспондентському рахунку. Станом на 1 вересня банк мав збитків на суму понад 18 млн. грн., а сума невиконаних  вимог клієнтів на позабалансових рахунках досягла майже 40 млн. грн.

У ході досудового розслідування буде надано правову оцінку діям службових осіб Управління Національного банку України та ПАТ «Банк «Демарк».

Матеріали кримінального провадження направлено до прокуратури Чернігівської області для визначення підслідності.

 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області
кількість переглядів: 3061