Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2015

Прокуратурою Чернігівської області організовано належне розслідування вибуху у школі та попереджено нові вибухи

     

Вибух боєприпасу у загальноосвітній школі №2 смт Ріпки, який стався вчора, 18 лютого, розслідується в рамках кримінального провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження з боєприпасами).

На місце події виїжджали прокурор Чернігівської області Дмитро Чібісов, прокурор Ріпкинського району Олександр Артеменко та керівники інших правоохоронних органів.

Невідкладно було затримано особу, яка передала до шкільного музею вибухонебезпечний предмет. Це мешканець смт Ріпки 1963 р. н., який раніше виїжджав у зону АТО.

Досудове розслідування проводить слідчий підрозділ РВ УМВС, процесуальне керівництво здійснюють органи прокуратури Чернігівської області. Керівництвом прокуратури області розслідування взято на контроль.

Боєприпас ідентифіковано як снаряд РПГ-18 ("муха"). У ході дізнання та санкціонованого обшуку виявлено, що затриманий привіз і передав іншим особам ще два такі снаряди. Другий з них знаходився у ріпкинській гімназії, третій — у мешканки м. Чернігова, яка зберігала його на балконі своєї квартири.

Також під час санкціонованого обшуку в затриманого виявлено значну кількість бойових патронів.

Усі боєприпаси одразу ж були вилучені та знешкоджені, повторенню трагедії в інших місцях вдалося запобігти.

У результаті вибуху постраждали троє співробітників школи. Одна особа від отриманих тілесних ушкоджень померла в медичному закладі, ще двоє отримали осколкові поранення ніг. Наразі поранені знаходяться в районній лікарні.

На даний час проводяться слідчі дії.

Прокуратура області застерігає всіх волонтерів та інших осіб, які відвідують зону АТО, їх родичів і знайомих від прийняття в дарунок, перевезення чи зберігання будь-яких боєприпасів або їх частин, будь-яких видів зброї. Це не тільки є кримінально-карним діянням, а й становить небезпеку для вас і багатьох оточуючих.

У разі виявлення таких предметів необхідно повідомити чергового прокурора (тел. 67-40-86) та правоохоронні органи.

 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області
кількість переглядів: 2910