Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2015

Прокурор Чернігівської області відвідав пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства

        

19 травня прокурор Чернігівської області Віктор Носенко відвідав пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.

В ході візиту перевірено дотримання вимог законодавства щодо належного матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення утримуваних осіб.

Довідково:

Чернігівський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні і підлягають адміністративному видворенню за її межі в примусовому порядку, є одним з двох подібних установ на території нашої держави. 

Пункт розташований у с. Розсудів Ріпкинського району, Чернігівської області. Введений в дію в липні 2008 року, розрахований на утримання 208 осіб. 

Основними завданнями пункту є забезпечення утримання іноземців та осіб без громадянства до завершення процедури їх примусового видворення за межі України; створення належних умов для утримання іноземців та осіб без громадянства, забезпечення їх індивідуальними спальними місцями, постільною білизною, триразовим харчуванням, матеріально-побутовим та медичним обслуговуванням тощо; сприяння територіальним органам Державної міграційної служби України та органам охорони державного кордону у виконанні покладених на них завдань, пов’язаних з примусовим видворенням іноземців та осіб без громадянства за межі України; сприяння іноземцям та особам без громадянства в установленні контактів з родичами, земляками, міжнародними та громадськими організаціями.

За результатами проведення моніторингу представниками Єврокомісії Чернігівський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства увійшов до п’ятірки кращих установ даного типу, розташованих в Європі.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області
кількість переглядів: 1849