Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2016

На Чернігівщині прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження відносно службових осіб органа місцевого самоврядування, які незаконно передали державне майно вартістю 4 млн грн

  

Прокуратурою області вивчено законність передачі у приватну власність цілісного майнового комплексу, що перебував у користуванні хлібоприймального підприємства, майно якого є державною власністю.

Встановлено, що службові особи органа місцевого самоврядування зловживаючи владою, всупереч інтересам служби вчинили дії по передачі державного майна площею майже 30 тис м2 орієнтовною вартістю більше 4 млн грн у власність приватної структури.

У 2011 році виконавчим комітетом Бобровицької міської ради за відсутності рішення власника про зміну правового режиму майна, при наявності заборони на його приватизацію, прийнято рішення, яким передано в приватну власність державне майно, розпорядником якого є Кабінет Міністрів України.

Зважаючи на те, що діями службових осіб органа місцевого самоврядування державі завдано істотної шкоди, прокуратурою області зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки). Досудове розслідування триває.

Реалізуючи конституційні повноваження щодо представництва  інтересів держави прокуратурою області в інтересах Кабінету Міністрів України та Міністерства аграрної політики та продовольства України заявлено позов про визнання недійсним та скасування рішення виконавчого комітету міськради та свідоцтва про право власності на об’єкти нерухомого майна, видане приватній структурі.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1546