Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2016

За реагування прокурора захищено майнові інтереси територіальної громади

  

Господарський суд області задовольнив позов прокурора та зобов`язав  приватне підприємство повернути орендований ще з 2012 року цілісний майновий комплекс будівель та споруд кінотеатру «Ювілейний» в смт Козелець і сплатити неустойку за несвоєчасне повернення майна.

Незважаючи на те, що строк дії договору закінчився ще в лютому 2015 року, підприємець всупереч умов договору не повернув майно, а кошти за оренду сплачував на власний розсуд.  

Водночас суб’єкт господарювання не тільки не сплачував орендну плату в повному обсязі, а й намагався в судовому порядку визнати недійсними положення договору оренди, якими надавалася можливість районній раді підвищувати розмір плати в разі внесення змін до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної власності територіальних громад.

Вищий господарський суд України задовольнив касаційну скаргу прокуратури області у спорі про розмір орендної плати та стягнення заборгованості, чим підтвердив правильність правової позиції органів прокуратури.

З урахуванням постановлених за позовами прокурора судових рішень місцевий бюджет за рахунок недобросовісного користувача поповниться більш ніж на 130 тис грн.



Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1781