Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2016

Прокуратура звернулася до суду з позовом про стягнення з працівників виправної колонії шкоди, завданої кримінальним правопорушенням

  

Прокуратурою області до Менського місцевого суду направлено позов в інтересах держави в особі Менської виправної колонії (№ 91) Управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області до працівників установи  виконання покарань про стягнення з них у солідарному порядку шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Підставою для пред’явлення  позову в порядку цивільного судочинства стали матеріали кримінального провадження стосовно двох працівників виправної колонії, які обвинувачуються у розтраті бюджетних коштів, підробленні та підбуренні до підроблення офіційних документів й  пособництві в цьому (ч. ч. 2, 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 358 та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 358 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2014 році заступник начальника колонії укладав угоди з підприємствами із ознаками фіктивності на закупівлю дров для опалення установи, внаслідок чого розтратив та заволодів бюджетними коштами на загальну суму майже 200 тис грн.

Задля реалізації злочинного наміру певний відсоток від загальної суми договору правоохоронець спрямував постачальнику, а також залучив свого колегу, який вносив завідомо неправдиві дані до офіційних документів, чим сприяв заволодінню бюджетними коштами.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні наразі розглядається судом.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1846