Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2017

Господарським судом задоволено позов прокуратури Чернігівської області про повернення у державну власність цілісного майнового комплексу вартістю 10 млн грн

  

Прокуратурою Чернігівської області вивчено законність передачі у приватну власність внаслідок корпоратизації цілісних майнових комплексів об’єктів стратегічного призначення – хлібоприймальних підприємств.

Як встановлено, товариству передано цілісний майновий комплекс хлібоприймального підприємства площею 30 тис м² вартістю 10 млн грн.

Це стало можливим внаслідок порушення закону посадовими особами Бобровицької міської ради, які за відсутності згоди Кабінету Міністрів України, а також заборони на приватизацію майна хлібоприймальних підприємств, передали державне майно у власність приватної структури.

З метою повернення майна у державну власність в інтересах Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України подано позов про визнання недійсним і скасування рішення виконавчого комітету Бобровицької міської ради 2011 року,  свідоцтва про право власності на об’єкти нерухомого майна, виданого приватній структурі.

Рішенням господарського суду Чернігівської області від 26.12.2016 позов прокурора задоволено у повному обсязі.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 2012