Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2017

Підозрюваному в розбої та замаху на вбивство працівників поліції обрано запобіжний захід – тримання під вартою

  

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо місцевого жителя у вчинені ним розбою (ч. 4 ст. 187 КК України) та замаху на вбивство працівників поліції, у зв’язку із виконанням ними службових обов’язків (ст. 348 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 24.02.2017 підозрюваний з метою вчинення розбійного нападу, перебуваючи в приміщенні відділення  ПТ «Ломбард ТОВ «Гарант Капітал і Компанія» по вул. Богуна в м. Чернігові, через вікно прийому речей здійснив постріл в працівника ломбарду з предмета схожого на вогнепальну зброю. Внаслідок таких дій потерпілому заподіяно тяжких тілесних ушкоджень.

У подальшому 27.02.2017 з метою уникнення затримання та вбивства правоохоронців зловмисник, перебуваючи в квартирі багатоповерхового будинку, привів у готовність бойову гранату та метнув її у напрямку працівників поліції. В результаті трьом правоохоронцям заподіяно тяжкі тілесні ушкодження.

Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України та вручено повідомлення про підозру у вчинені інкримінованих злочинів.

Ухвалою Новозаводського районного суду м. Чернігова від 01.03.2017 зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. 

Наразі досудове розслідування триває, хід якого перебуває на контролі прокуратури області.



Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1779