Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2017

Прокуратура вимагає стягнути із забудовника 315 тис грн коштів пайової участі для розвитку інфраструктури міста Мена

   

Реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді прокуратурою області вжито заходів реагування до стягнення із забудовника пайового внеску в створенні та розвитку інфраструктури населеного пункту в сумі 315 тис грн.

Як встановлено, суб’єктом господарювання у м. Мена розпочато будівництво приміщення для здійснення підприємницької діяльності.Згідно договору про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури забудовник мав перерахувати до місцевого бюджету 8% від вартості будівництва (730 тис грн) до липня 2018 року у зв’язку із розстрочкою платежів.

Водночас як з’ясовано, після завершення будівництва, введення об’єкта в експлуатацію та сплати лише першого платежу забудовник фактично відмовився від подальшого виконання взятих на себе зобов’язань, про що свідчить не сплата чергового платежу в сумі 315 тис грн до липня 2017 року.

Реагуючи на виявлені порушення та виконуючи конституційну функцію, прокуратура області ініціювала стягнення коштів пайової участі для розвитку інфраструктури міста у судовому порядку.

Розгляд справи у суді триває.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1581