Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2017

Виконано рішення суду за позовом прокурора – повернуто у державну власність цілісний майновий комплекс хлібоприймального підприємства вартістю 4 млн грн

  

За позовом прокуратури Чернігівської області повернуто у державну власність цілісний майновий комплекс хлібоприймального підприємства вартістю 4 млн грн, про що внесено відповідний запис до реєстру речових прав на нерухоме майно.

У вересні 2016 року з метою повернення цілісного майнового комплексу хлібоприймального підприємства у державну власність прокуратурою Чернігівської області в інтересах Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України заявлено позов про визнання недійсним і скасування рішення виконавчого комітету Ічнянського міської ради 2011 року, свідоцтва про право власності на об’єкти нерухомого майна, виданого приватній структурі.

Прокурор звернувся до суду, оскільки внаслідок порушення вимог закону посадові особи міської ради за відсутності згоди Кабінету Міністрів України, а також заборони на приватизацію майна хлібоприймальних підприємств, передали цілісний майновий комплекс площею 14 тис м² вартістю 4 млн грн у власність приватному товариству.

Господарським судом області в грудні минулого року позов прокурора задоволено у повному обсязі. Вказане рішення залишено  без змін і судом  апеляційної інстанції.

Наразі цілісний майновий комплекс хлібоприймального підприємства повернуто у власність держави.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 2113