Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2017

Під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області завершено розслідування стосовно групи осіб, які підозрюються у торгівлі людьми

   

Під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області  завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно  жительки м. Чернігова та громадянина Турецької Республіки, які  обвинувачуються у торгівлі людьми, скоєного повторно групою осіб  (ч. 2 ст. 149 КК України).                          

Слідством установлено, що протягом березня-квітня поточного року обвинувачені, за попередньою змовою між собою, використовуючи уразливий стан чотирьох мешканок м. Чернігова, завербували та перемістили їх до міжнародного аеропорту «Київ» (Жуляни) з метою подальшої сексуальної експлуатації на території Республіки Кіпр.

Завдяки скоординованим процесуальним керівником заходам співробітниками Головного управління Національної поліції в області спільно з працівниками міжрайонного оперативно-розшукового відділу Державної прикордонної служби припинено протиправну діяльність групи осіб, яких безпосередньо після вчинення злочину було затримано в аеропорту та повідомлено про підозру у вчиненні  інкримінованого злочину.

Наразі слідство у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт направлено до суду для розгляду.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 149 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1690