Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2023

Незаконна порубка дерев зі збитками понад 39 млн грн – підозрюють директора та головного лісничого одного з дочірніх лісогосподарських підприємств області

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) обласної прокуратури директору та головному лісничому одного з дочірніх лісогосподарських підприємств Чернігівської області повідомлено про підозру у незаконній порубці дерев у лісах, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки для довкілля (ч. 4 ст. 246 КК України).
 
Установлено, що з початку квітня 2020 року директор одного з дочірніх лісогосподарських підприємств області, за попередньою змовою з підлеглими працівниками, не маючи висновку з оцінки впливу на довкілля, організували незаконне видалення дерев у лісовому масиві Чернігівського району під приводом суцільної санітарної рубки, чим спричинили збитки довкіллю на суму понад 39 млн грн.
 
Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на майно підозрюваних з метою подальшого забезпечення відшкодування завданих збитків.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління Державного Бюро Розслідувань, розташованого у м. Києві, оперативний супровід кримінального провадження забезпечується Управлінням стратегічних розслідувань у Чернігівській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 580