Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2023

Апеляційний суд підтвердив вирок військовослужбовцю РФ, який незаконно затримав та застосовував фізичне насильство до цивільної особи

  

За принципової позиції прокурорів Чернігівської обласної прокуратури апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким військовослужбовця РФ заочно засуджено за порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомлялось раніше, 14 березня 2022 року під час тимчасової окупації с. Лукашівка Чернігівського району двоє військовослужбовців держави-агресора незаконно затримали місцевого мешканця та застосовували до нього фізичне насильство, щоб дізнатись інформацію про розташування позицій ЗСУ.

Не отримавши необхідних даних, окупанти вивели чоловіка на територію присадибної ділянки, повалили на землю та почали бити, при цьому обвинувачений наніс удар прикладом автомату по голові потерпілого, а інший військовослужбовець здійснив постріл з вогнепальної зброї в ногу.

Чернігівським районним судом Чернігівської області обвинуваченого засуджено до 12 років позбавлення волі.Стороною захисту цей вирок оскаржено в апеляційному порядку.

Ухвалою Чернігівського апеляційного суду від 04.12.2023 відмовлено в задоволенні скарги захисника, а рішення суду першої інстанції залишено без змін.

На даний час вирок набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 634