Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2023

Задоволено позов прокурора про приведення захисних споруд цивільного захисту у придатний для використання стан

  

Чернігівським окружним адміністративним судом задоволено позов прокурора про зобов’язання господарюючого суб’єкта привести у придатний для використання за цільовим призначенням стан протирадіаційного укриття, яке упродовж тривалого проміжку часу не готове до використання за призначенням: захисту життя та здоров`я населення.

Зверненню прокурора до суду передувало вивчення питання дотримання вимог законодавства у сфері схоронності споруд цивільного захисту населення на території області.

Згідно акта оцінки стану готовності захисної споруди цивільного захисту встановлено ряд порушень, стан сховищ оцінено як «обмежено готові».
Внаслідок бездіяльності уповноваженого суб’єкта господарювання об’єкт цивільного захисту загальною площею 305,4 м2, місткістю 250 осіб у селищі Козелець не можна використовувати за призначенням.

Позов прокурора спрямовано на усунення порушень законодавства у сфері обороноздатності держави, передусім на забезпечення захисту цивільного населення, збереження життя та здоров’я людей у разі застосування засобів ураження.

Робота органів прокуратури на напрямі застосування представницьких повноважень для збереження та приведення у належний стан й інших захисних споруд триває, усього у 2023 році до суду заявлено 24 позови у цій сфері.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1017