Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2023

На Чернігівщині засуджено чергового військовослужбовця РФ за катування місцевого жителя

  

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду військовослужбовця ЗС РФ визнано винним у жорстокому поводженні з цивільним населенням, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України). Вироком Чернігівського районного суду Чернігівської області його засуджено до 12 років позбавлення волі.

Прокурор в суді довів, що 06 березня 2022 року військові ЗС РФ затримали місцевого чоловіка та застосували до нього катування з метою отримання даних про підрозділи ЗСУ, спричинивши тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості. У подальшому потерпілого незаконно перемістили та добу утримували на території с. Шестовиця Чернігівської області в неналежних санітарних умовах, без верхнього одягу на вулиці при низькій температурі, а також без надання відповідної медичної допомоги, яку він потребував у зв’язку з отриманими тілесними ушкодженнями.

Крім цього, обвинувачений погрожував чоловіку вбивством шляхом демонстрації та направлення в його сторону вогнепальної зброї, а також застосовував інше психологічне насильство.

Зазначені дії є нелюдським поводженням та катуванням, що прямо заборонено міжнародним гуманітарним правом.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1094