Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2023

Троє колишніх правоохоронців Херсонщини підозрюються у державній зраді та колабораційній діяльності

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру трьом колишнім працівникам правоохоронних органів  Херсонщини за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що троє колишніх працівників ГУНП в Херсонській області перейшли на бік ворога в період збройного конфлікту в умовах воєнного стану та добровільно зайняли псевдопосади інспектора чергової частини, начальника та старшого оперуповноваженого спецпідрозділу «ГРОМ» незаконного правоохоронного органу «Главное управление Министерства внутренних дел Херсонской области», створеному на тимчасово окупованій території, тим самим забезпечуючи становлення і зміцнення окупаційної влади російської федерації.

Обіймаючи псевдопосади, підозрювані протиправно виконували поліцейські функції, направлені на захист окупаційної влади рф та незаконні завдання, поставлені представниками силових структур держави-агресора.

Досудове розслідування здійснюється слідчими П’ятого слідчого відділу  (з дислокацією у м. Чернігові) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1210