Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2023

Судитимуть жінку, яка забезпечувала проведення псевдореферендуму на Луганщині

  

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно 52-річної мешканки Луганської області за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, жінка, будучи негативно налаштованою до діючої в Україні влади та сповідуючи проросійські погляди, вчиняла активні дії по забезпеченню проведення незаконного референдуму 23-27 вересня 2022 року на одній з виборчих дільниць в Луганській області.

Так, в період проведення референдуму з питання приєднання тимчасово окупованої території Луганської області до складу рф, з метою недопущення його зриву, надання вигляду законності, достовірності проведення та підрахунку голосів, обвинувачена виконувала доручення представників «лнр» щодо організації проведення голосування на виборчій дільниці в місті Антрацит Луганської області.

За вчинене жінці загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути  піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено  в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1106