Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2023

Впроваджувала російські стандарти освіти – судитимуть освітянку з Луганщини

  

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 41-річної мешканки Луганської області за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у квітні 2022 року, скориставшись тим, що державні органи управління у сфері освіти призупинили свою роботу на тимчасово окупованій території Луганської області, обвинувачена прийняла пропозицію представників збройних формувань рф, окупаційної влади та добровільно зайняла посаду виконуючої обов’язки директора незаконно створеного закладу освіти під назвою «Государственное образовательное учреждение дополнительного образования Луганской народной республики».

До цього вона обіймала посаду методиста-керівника гуртка та мала досвід роботи в освітній сфері, навички, кваліфікацію та відповідні професійні якості.

На займаній псевдопосаді обвинувачена з листопада 2022 року впроваджувала стандарти освіти держави-агресора, запланувавши та організувавши освітній процес за навчальними планами рф російською мовою. Крім цього, вона здійснила набір учнів на період 2022-2023 навчального року, а також підшукала і залучила технічний персонал та педагогічний склад для навчання дітей на тимчасово окупованій території.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1082