Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2023

Чоловіка, який вчинив розбій і заволодів 5 млн грн, засуджено до 11 років позбавлення волі – вирок залишено без змін

  

За принципової позиції прокурорів Чернігівської обласної прокуратури апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким 34-річного мешканця Київської області визнано винним у розбої, вчиненому за попередньою змовою групою осіб у особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 187  КК України).

Прокурором доведено, що чоловік разом із громадянином іноземної держави напали у під’їзді на підприємця, повалили його на землю та завдали численних ударів руками по голові, заподіявши тілесні ушкодження.

Прагнучи залякати потерпілого, обвинувачений погрожував йому пістолетом, після чого здійснив постріл у бік стіни, вимагаючи віддати сумку. Зловмисники вирвали з рук чоловіка рюкзак, у якому знаходилися грошові кошти на загальну суму майже 5 млн грн, й втекли.

Чернігівським районним судом Чернігівської області обвинуваченого засуджено до 11 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. Стороною захисту цей вирок оскаржено в апеляційному порядку.

Ухвалою Чернігівського апеляційного суду від 21.12.2023 відмовлено в задоволенні скарги захисника, а рішення суду першої інстанції залишено без змін.

На даний час вирок набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 841