Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2024

Трьох мешканців столиці судитимуть за незаконний посів та вирощування конопель на території Чернігівського району

  

Прокурорами Козелецької окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох мешканців міста Києва за фактами незаконного посіву та вирощування конопель за попередньою змовою групою осіб з метою збуту, виготовлення, зберігання з метою збуту наркотичних засобів у особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 310 КК України).

За даними слідства, група осіб налагодила злочинну схему з вирощування нарковмісних конопель на території Остерської громади Чернігівського району, обладнавши в господарському приміщенні домоволодіння одного з фігурантів теплицю з належним мікрокліматом для росту рослин роду конопля.

Під час проведення обшуків виявлено та вилучено 285 рослин коноплі вагою понад 26 кг, мобільні телефони, комп’ютерну техніку та інші засоби для вирощування й розповсюдження наркотичних засобів.

За вчинене обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими СВ ВП №1 Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

   

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 45