Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.05.2024

Судитимуть російського військового, який розстріляв цивільного чоловіка на Чернігівщині

  

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця рф за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, вчиненого групою осіб (ч. 1 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у кінці лютого 2022 року в селі Нова Басань Ніжинського району мешканець сусіднього населеного пункту, проїжджаючи на власному автомобілі повз колону ворожої техніки, зупинився, вийшов з автомобіля і почав спілкуватись з ідентифікованим російським військовослужбовцем. При цьому цивільний чоловік не становив жодної загрози військам країни-агресора, був без зброї чи інших засобів. Натомість, обвинувачений розстріляв потерпілого з автомата, а інший військовий рф, який перебував у БТР, відкрив вогонь з кулемета в сторону чоловіка та його автомобіля. Від отриманих травм він помер на місці події.

За вчинене військовослужбовцю рф загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Чернігівській області Департаменту кіберполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 51