Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.05.2024

Об’єкт цивільного захисту буде зареєстрований за Семенівською міською радою – задоволено позов прокурора

  

Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду задоволено адміністративний позов Новгород-Сіверської окружної прокуратури та зобов’язано Семенівську міську раду оформити право комунальної власності на захисну споруду цивільного захисту – протирадіаційне укриття, розташоване у селі Тимоновичі Новгород-Сіверського району.

Прокурором у суді беззаперечно доведено, що відсутність реєстраційного підтвердження права комунальної власності на об’єкт цивільного захисту створює передумови для зловживань щодо розпорядження приміщенням, в якому воно розташоване, та несе ризики для нормального функціонування самої захисної споруди в частині забезпечення безпекових потреб громадян.

Наразі рішення суду реально виконано шляхом реєстрації у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно права комунальної власності Семенівської міської ради на захисну споруду цивільного захисту – протирадіаційне укриття.

Довідково: Лише за минулий період 2024 року органами прокуратури області заявлено позови щодо 20 об’єктів цивільного захисту населення місткістю майже 4 тисячі осіб. Подальша робота з цих питань триває.

За інформацією Новгород-Сіверської окружної прокуратури

кількість переглядів: 59