Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2024

Заволодів коштами державного підприємства на суму понад 700 тис грн – судитимуть директора ТОВ

  

Прокурорами Новгород-Сіверської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з Товариств з обмеженою відповідальністю, яке здійснює свою діяльність на території Чернігівської області, за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого у великих розмірах, підбурювання до складання та видачі оцінювачем, завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення, вчинені за попередньою змовою групою осіб, та у видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор одного із суб’єктів господарювання з метою продажу державному підприємству технічно несправного спеціалізованого транспортного засобу вступив у змову з оцінювачем, якого шляхом вмовляння підбурив здійснити оцінку транспортного засобу без урахування його фактичного технічного стану. В подальшому директор, будучи службовою особою, на підставі проведеної оцінки, уклав договір про продаж спеціалізованого транспортного засобу державному підприємству за значно завищеною вартістю.

Внаслідок вказаних злочинних дій державному підприємству заподіяно збитки на суму понад 700 тис. грн.

З метою забезпечення відшкодування заподіяних збитків накладено арешт на майно обвинуваченого, вартістю 750 тис. грн.

За вчинене обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Викриття протиправної діяльності здійснювалося слідчими Новгород-Сіверського РВП ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу Четвертого оперативного відділу (з дислокацією у м. Чернігові) ТУ ДБР, розташованого у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Новгород-Сіверської окружної прокуратури.

кількість переглядів: 178