Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.05.2024

За державну зраду та колаборацію з окупантами судитимуть жительку Луганщини

  

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно жительки Луганської області за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, обвинувачена, підтримуючи антиукраїнські рухи, спрямовані на відокремлення від України частини її територій, перейшла на бік ворога та активно сприяла країні-агресору у заподіянні шкоди національній безпеці України. Сприяючи встановленню окупаційних органів влади, жінка добровільно зайняла посаду «начальника отдела экономического развития» в незаконно створеній на тимчасово окупованій території «администрации Марковского района лнр».

Обіймаючи вказану посаду, вона приймала участь у засіданні адміністрації Марковского району лнр та була відповідальною за організацію протягом останнього кварталу 2022 року ярмаркових заходів на території населеного пункту.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути  піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено  в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 79